Frullemuffins.

DAKOTAS HAVREMUFFINS
med APELSIN & BLÅBÄR

2,4 dl havregryn
2,4 dl fullkornsvetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3,6 dl kokosflingor
Rivet skal av en stor apelsin
1 ägg
1,2 dl flytande honung
3 msk majsolja
1 msk vinäger
2,4 dl vätska, bestående av juice från apelsinen och vatten
2,5-3,5 dl frysta eller färska blåbär
Ugn 180 grader
Sätt pappersformar i en muffinsform.
Blanda de torra ingredienserna i en stor skål, blanda sist i kokosflingorna och apelsinskalet.
Vispa upp ägg i en separat skål och blanda sedan ägg med honung, olja, vinäger, apelsinsaft och vatten.
Blanda sist i de torra ingredienserna.
Vänd ner blåbären.
Häll smeten i muffinsformarna.
Grädda i 20-25 minuter. Kontrollera, med en sticka, att muffinsen är genombakade. Stickan ska vara torr. Ta ut dina muffins ut metallformen och låt dem svalna på ett galler.
Receptet är hämtat från en skönlitterär bok som jag varmt rekommenderar för en avkopplande egenstund.

Kommentarer
Trackback